Ondernemers Tholen zijn camera's zat

Thoolse winkeliers zijn klaar met het camerasysteem in de binnenstad. Sinds vorig jaar april worden auto's die de Kerkstraat inrijden geregistreerd door camera's en dat levert een boete van 97 euro op. Het is een doorn in het oog van de winkeliers, klanten en leveranciers omdat het inrijverbod te slecht wordt aangegeven, alleen met een witte streep.

'Verkapte inkomstenmachine'
Jaap Hage van de Christen Unie noemt het systeem een 'verkapte inkomstenmachine' van de gemeente. Volgens een berekening van de partij leveren de boetes de gemeente jaarlijks ruim 100.000 euro op. Elke maand worden namelijk zo'n honderd bonnen uitgeschreven. De CU heeft schriftelijke vragen gesteld aan het dagelijkse gemeentebestuur. De partij wil dat duidelijker wordt aangegeven dat mensen de straat niet in mogen rijden.

Ontheffing
Eerder hielden twee inzinkbare palen de Botermarkt en Kerkstraat autoluw, maar die waren volgens de gemeente te storingsgevoelig en paste niet in het stadsgezicht. Van zes tot elf uur in de ochtend mogen vrachtwagens de straat inrijden om goederen af te leveren. Ook bewoners en winkeliers hebben een ontheffing.

'Schandalig'
Ondernemer op De Botermarkt Caro Kalkman noemt het systeem 'schandalig'. Kalkman: "Toen het paaltje er nog was kon het paaltje even naar beneden als een klant drie computers kwam afleveren. Nu mag dat niet meer. Ik heb de gemeente proberen uit te leggen dat je een oudere vrouw niet met drie computers kunt laten slepen, maar het haalt niks uit."

Reactie
Wethouder Cees van Dis wil pas reageren als hij de ingediende vragen heeft besproken met het college. Vorig jaar liet hij al weten dat het systeem goed bevalt en mensen beter moeten opletten.

Meer over dit onderwerp:
Tholen boete Botermarkt camera kerkstraat tholen
Deel dit artikel: