Belkin-buschauffeur De Vos niet naar Tour de France

De afgelopen 21 jaar was hij erbij, maar komende zomer zit Piet de Vos thuis in Heinkenszand op televisie naar de Tour de France te kijken. De buschauffeur van de Belkin-wielerploeg heeft even genoeg van de Tour.

Algarve
Voor De Vos (56) begint komende week zijn seizoen met de Ronde van Algarve in Portugal. Zaterdag reist hij af naar het zuiden. "De Tour is wel de mooiste ronde", legt De Vos uit. "Maar de druk is zo groot en agenten die moeilijk doen... ik wil het wel eens een jaartje vanuit m'n luie stoel bekijken."

Giro
In mei zal hij wel afreizen naar Italië voor de Giro d'Italia en in augustus staat ook de Vuelta in Spanje op zijn programma. Dat zullen voor De Vos zijn 40e en 41e grote wielerronde worden als buschauffeur.

Heinkenszand
Overigens komt de Belkin-chauffeur die in juli de bus tijdens de Tour de Frankrijk rijdt ook uit Heinkenszand. De ploeg heeft namelijk twee buschauffeurs in dienst en ook de collega van De Vos, Kees Hamelink, komt uit Heinkenszand. Maar als er nu een Belkin-renner in de Tour op het podium eindigt? "Dan pak ik misschien de auto en rijd ik naar Parijs", lacht De Vos.

Rasmussen
De buschauffeur heeft geen leuke winter achter de rug. In november beschuldigde de Deense oud-renner Michael Rasmussen De Vos ervan dat hij (destijds als chauffeur van de Rabobank-ploeg) dopingproducten in zijn onderbroek zou hebben verstopt toen de politie de bus wilde doorzoeken. "Het is niet leuk als er dingen over je gezegd worden en je kan je niet verdedigen, maar we hebben met de ploeg besloten dat we er niets meer over zeggen."

Gele truien
De Vos weet niet waarom Rasmussen nu juist hem beschuldigde, al heeft hij wel een vermoeden. "Ik weet het niet, maar ik heb nog een doos gele truien van hem staan, misschien wil hij die hebben..."