Isabel grijpt net naast overwinning The Voice Kids

De 14-jarige Isabel Provoost uit Middelburg is net geen eerste geworden bij het RTL-programma The Voice Kids. In de finale van de talentenjacht voor kinderen moest ze het opnemen tegen vijf andere kandidaten. Isabel drong nog wel door tot de laatste ronde, maar werd daarin verslagen door de enige jongen in de finale, de 13-jarige Ayoub Maach.

Steun

Tijdens de finale in Hilversum werd Isabel gesteund door dertig vrienden en familieleden. Die zagen dat Isabel in de eerste ronde haar medekandidate uit het team Nick en Simon versloeg. Isabels uitvoering van Unconditionally van Katy Perry was goed voor een plek bij de laaste drie.


Optreden

Behalve Isabel plaatsten ook Ayoub en Stephanie zich voor de laastste stemronde. Daarin zong Isabel I Don’t Believe You van Pink. Ondanks haar serene en doorleefde optreden gingen de meeste stemmen naar Ayoub.

Nick & Simon
Sinds de blind auditions was Isabel opgenomen in het team van coaches Nick & Simon. In de Battles van 7 februari versloeg ze dertien andere kandidaten uit het team van Nick en Simon.

Uitgezwaaid
Om zich voor te bereiden op de finale hoefde Isabel sinds woensdag niet meer naar school. Dinsdag werd Isabel uitgezwaaid door haar klasgenoten van de CSW in Middelburg. Burgemeester Harald Bergmann was daar ook bij aanwezig.

Theatertournee
Na de finale houdt het avontuur voor de finalisten nog niet op. De talenten van Marco, Angela, Nick & Simon gaan op een theatertournee door Nederland. Tijdens een anderhalf uur durende show zingen ze onder andere hun eigen solo’s en de gezamenlijke nummers uit de live shows.