Wolf in Loveland laat het motortje lopen

Het nieuwe album van Wolf in Loveland is af. De band van de uit Goes afkomstige singer-songwriter Jan Minnaard, presenteert We Set Out In The Naked Dawn eind maart in Haarlem. De eerste single The Devil Has No Home is nu al uit.

Internationaal

Wolf in Loveland heeft een druk jaar achter de rug. Het debuutalbum werd internationaal uitgebracht en er waren veel optredens. Jan Minnaard: "Dat is juist goed want zo blijft het motortje lopen." Ook de nieuwe plaat verschijnt weer in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De komende maanden treedt de band in die landen op.

Gegroeid

De nieuwe songs zijn ontstaan vanaf april vorig jaar. Jan: "Zodra er nieuwe liedjes klaar waren, hebben we ze meteen live gespeeld. Daardoor zijn ze gegroeid tot wat ze nu zijn. We hebben er hard en lang aan gewerkt en dan is het fijn dat het nu naar buiten mag komen."


Vakantie

De titel van het album is de eerste regel van het derde nummer van de plaat. Het gaat over wat de bandleden met elkaar meemaakten op een vakantie in Frankrijk. "Het weerspiegelt het gevoel dat je vroeg in de ochtend vertrekt en geen idee hebt hoe het gaat lopen."


Grote Prijs

Jan Minnaard werd geboren in Goes. Met zijn allereerste optreden won hij in 2008 als soloartiest de Zeeuwse Belofte. Daarna maakt hij muziek onder de naam Jay Minor & The Early Birds. Nu woont en studeert hij in Rotterdam. Met zijn nieuwe band Wolf in Loveland. won hij in 2012 de Grote Prijs van Zuid-Holland.


Festivals

Het album wordt op 29 maart gepresenteerd in Studio Helmbreker in Haarlem, waar het album ook is opgenomen. In Zeeland is Wolf in Loveland te zien op festivals Vestrock en Klomppop en in De Spot in Middelburg.


Beluister hier de nieuwe single The Devil Has No Home.Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Jan Minnaard Wolf in Loveland
Deel dit artikel: