Politici hebben jongeren Oostburg weinig te bieden

Een nieuwe discotheek in de regio en het alcoholverbod voor jongeren onder de 18. Die twee onderwerpen maakten veel los tijdens een politiek forum op het Zwin College in Oostburg woensdagmiddag. Leerlingen van de bovenbouw gingen in discussie met de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sluis.

Discotheek
Na het verdwijnen van Joy in Cadzand-Bad vorig jaar zit Zeeuws-Vlaanderen zonder discotheek en dat houdt de gemoederen op het Zwin College nog steeds bezig. Maar de politici reageerden niet zoals de jongeren dat hadden gehoopt. Als antwoord kregen de jongeren te horen dat er geen ondernemers zijn die in deze tijd nog een discotheek willen opstarten en dat de gemeente daar weinig aan kan veranderen.

Alcoholbeleid
Ook wat het alcoholbeleid betreft deden de politici geen toezeggingen. Op de vraag van een leerling om drinken op je zestiende of zeventiende te gedogen kwam de reactie: "Het is een landelijke wet en daar moeten we ons aan houden."

Samenwerkingsverband
Het politiek forum is een onderdeel van een samenwerkingsverband tussen de gemeente Sluis, Stichting Welzijn West Zeeuws-Vlaanderen en het Zwincollege. Doel van het project is om jongeren meer bij politiek te betrekken. Een ander onderdeel van de samenwerking is een brief die naar jonge inwoners wordt gestuurd. Daarin wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om te gaan stemmen.

Deel dit artikel: