Raad voor 'duurzame jachthaven van de toekomst'

De raad op Schouwen-Duiveland schaarde zich donderdagavond in meerderheid achter het plan voor een 'duurzame jachthaven van de toekomst' bij de Brouwersdam. Het plan kost ruim 200 miljoen euro en levert honderden banen op.

Duurzaam
De duurzame jachthaven van de toekomst komt in het Grevelingenmeer en krijgt de naam 'Brouwerseiland'. Het plan bestaat uit vijf verschillende duurzame jachthaventjes met recreatiewoningen.


Toekomst

Het is wat toeristen in de toekomst willen zegt Co Schot, een van de initiatiefnemers en directeur van Marina Port Zélande. Hij is blij dat een ruime meerderheid van de raad zich achter het plan heeft geschaard. "We kunnen nu echt gas gaan geven."

Beeldkwaliteitsplan
Eerste stap is het maken van een beeldkwaliteitsplan. Ook zijn er nog problemen op te lossen zoals erfpacht en moet er een regeling komen voor palingvissers die al sinds jaar en dag in het gebied vissen. Eerder heeft ook de surfgemeenschap op het Grevelingenmeer aangegeven niet blij te zijn met de plannen.

Bouw
Co Schot hoop in 2015 met de bouw te kunnen beginnen. De eerste drie jaar zou er dan werk zijn voor zo'n 800 mensen. "We hebben afgesproken dat we zoveel mogelijk gebruik willen maken van mensen uit de regio."

Deel dit artikel: