Weg tussen Hoek en N61 tot 12 maart dicht

Verkeer vanuit Hoek richting de N61 en andersom wordt vanaf vrijdag 20.00 uur tot uiterlijk woensdag 12 maart 6.00 uur omgeleid. De Hoekseweg is afgesloten vanwege de aansluiting van een nieuwe turborotonde op de N61.

Turborotonde
Ter hoogte van Hoek was voorheen een kruispunt met verkeerslichten. Sinds een paar maanden wordt het verkeer omgeleid via een tijdelijk rotonde. De nieuwe turborotonde die daar moet komen is bijna klaar en om die aan te sluiten moet de weg tijdelijk dicht.

Omleiding
Verkeer vanuit Hoek richting de N61 wordt omgeleid via de Hoekseweg en de Rijksweg Terneuzen – Sas van Gent. Verkeer vanuit Biervliet of Philippine met bestemming Hoek volgt de omleiding via de Westerscheldetunnelweg. Verkeer vanuit Sas van Gent of de Sluiskilbrug met bestemming Hoek wordt omgeleid via de Rijksweg Terneuzen – Sas van Gent.

Bus
Buslijn 1, die heen en weer rijdt van Oostburg naar Terneuzen, gaat via Terneuzen. Tussen Hoek en Terneuzen zet vervoerder Veolia daarom pendelbussen in. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Reconstructie
De turborotonde bij Hoek maakt onderdeel uit van de reconstructie N61 Hoek – Schoondijke. De nieuwe N61 krijgt gescheiden rijbanen voor snel verkeer en langzaam verkeer, vrijliggende fietspaden, vijf fietstunnels en zes rotondes. De maximumsnelheid wordt verhoogd naar 100 km/uur. Eind dit jaar moet de reconstructie van de weg klaar zijn.

Deel dit artikel: