De Reu: Geen geld reserveren voor Tour de France

Gedeputeerde De Reu van de provincie Zeeland gaat 'geen geld reserveren' voor een mogelijke komst van de Tour de France in 2015. Dat zei hij zondag tijdens de opening van het Zeeuwse wielerjaar in Heinkenszand.

Overleg ASO
De Tour de France start in 2015 in Utrecht. De werkgroep onder leiding van oud-renner Kees Bal uit Goes hoopt dat een Touretappe dan finisht in Zeeland. De werkgroep en de provincie hopen van Tour-organisator ASO te horen aan welke (financiële) voorwaarden Zeeland moet voldoen. "Ik heb wel contact nog met de organisatie en ze komen best wel een keer naar Zeeland. Dan zullen we horen en zien wat hun wensen zijn en wat onze mogelijkheden zijn", aldus De Reu.

Sponsors
Het is nog niet bekend hoeveel de eventuele komst van de Tour kost en wie dat gaat betalen.
'Ik heb gezegd dat wij er geen geld voor gaan reserveren", zegt De Reu. "Zeker niet in deze financieel lastige tijd. Ik heb wel veel signalen gekregen van particulieren en sponsors die spreken over een unieke kans en zorgen dat zij het geld bijeen krijgen. Dat moet ik nog zien. Eerst maar eens praten met de Tour-organisatie."

Wielerbeurs
De Reu was zondag één van de bijna driehonderd deelnemers aan een toertocht bij de wielerbeurs in Heinkenszand. De gedeputeerde opende het wielerjaar 2014. Tijdens de beurs waren er diverse workshops en demonstraties en werden de highlights van het Zeeuwse fietsseizoen gepresenteerd.