Rondetafelgesprek over verdwijnen pinautomaten

Banken gaan met elkaar samenwerken om geldautomaten in Zeeuws-Vlaanderen beter te spreiden. Dat is een van de uitkomsten van een rondetafelgesprek in Den Haag over het verdwijnen van geldautomaten uit dorpen in buitengebieden.

Laatste
Op dit moment zijn er bijvoorbeeld in Hulst zes automaten, waarvan vier in dezelfde straat. Dit terwijl in Vogelwaarde onlangs de laatste geldautomaat is weggehaald.

Oplossing
Voorzitter Edger Erkel van de dorpsraad in Vogelwaarde was woensdag bij het rondetafelgesprek in Den Haag. Hij is blij met deze uitkomst. "Het lijkt erop dat er echt gewerkt gaat worden aan een oplossing."

Weggehaald
Het aantal geldautomaten in Zeeuws-Vlaanderen slinkt in rap tempo. De afgelopen tijd zijn geldautomaten weggehaald uit Philippine, Westdorpe, Clinge, Vogelwaarde, maar ook in Nieuw-Namen en Biervliet.

Leefbaarheid
Deze ontwikkeling is volgens Erkel slecht voor de leefbaarheid in een dorp als Vogelwaarde. "We hebben gewoon nog cash geld nodig", zegt de voorzitter van de dorpsraad. "Het elektronisch betalen gaat op termijn cash geld overbodig maken, maar op dit moment is nog lang niet zover dat we zonder cash kunnen."

Deel dit artikel: