Nederlaag BC Vlissingen vergroot degradatiezorgen

De degradatiezorgen zijn na dit weekend groter geworden voor de basketballers van BC Vlissingen. De uitwedstrijd tegen koploper Binnenland werd verloren met 89-55 en degradatieconcurrent Almonte wist wel te winnen.

Vertrouwen
Volgens BC Vlissingen-speler Benjamin Steenbeek (foto) had de nederlaag vooral te maken met zelfvertrouwen. In het eerste kwart kon de Walcherse ploeg mee op het niveau, maar zodra er een gat wordt geslagen gaan de kopjes hangen. Vorig jaar toen promotie naar Promotiedivisie werd behaald had de ploeg wel het vertrouwen om een achterstand om te buigen.

Onduidelijk
Amsterdam trok zich halverwege het seizoen terug waardoor er sowieso één ploeg minder direct degradeert. De vraag is alleen met nog drie wedstrijden te gaan hoeveel het er daadwerkelijk zijn. Daar heeft de bond nog geen duidelijkheid over gegeven. Er zijn twee scenario's. Of er gaan twee ploegen uit en dan staat BC Vlissingen met een twaalfde plek aan de goede kant van de streep. Of er gaan er vier uit en dan is er theoretisch nog kleine kans op handhaving.

Verbeterpuntje
De onduidelijke situatie die er nu in de Promotiedivisie is, is volgens Steenbeek geen uitzondering. "Het is wel vaker onduidelijk. Dat is wel een verbeterpuntje voor de bond, vind ik," zegt Steenbeek.

Niet leuk
Steenbeek vraagt zich, ongeacht de afloop, wel af of hij volgend jaar nog op dit niveau wil spelen. "Aan de ene kant hebben we er dit jaar niet uitgehaald wat er in zat. Maar om nog een jaar zoveel te verliezen is ook niet leuk. Of we dat willen weet ik niet," vertelt Steenbeek.

Promotiedivisie

BC Vlissingen staat nu op de twaalfde plek met vier punten. Almere staat dertiende met evenveel punten. De elfde plek wordt in de Promotiedivisie ingenomen door Almonte met acht punten.

Deel dit artikel: