Brian van Goethem oppermachting in Huijbergen

Wielrenner Brian van Goethem uit Sluiskil heeft met grote overmacht de Ronde van Huijbergen op zijn naam geschreven. Van Goethem (22), die rijdt voor het Metec Continental Team, nam gedurende de hele koers het initiatief en kwam na 100 kilometer solo aan.

Aanval
Van Goethem koos al vroeg in de wedstrijd de aanval en kwam alleen op kop te zitten. Na zo'n veertig kilometer werd hij teruggepakt, maar niet veel later ging hij weer mee in een ontsnapping. Op zo'n 15 kilometer van de streep liet de Zeeuws-Vlaming zijn twee medevluchters achter en reed hij solo naar de zege. Van Goethems ploeggenoten Jelle Wolsing en Sjoerd van Ginneken reden in de sprint van het peloton ook naar een podiumplaats.


Eerste zege
Het is voor Van Goethem zijn eerste zege van het seizoen. In de Ster van Zwolle stond hij al wel op het podium.

Zeeuwse bodem
Van Goethem zal dit seizoen weinig in wedstrijden op Zeeuwse bodem te zien zijn. "Aan koersen als de Wim Hendrikstrofee en de Omloop van de Braakman mogen wij met de ploeg niet meedoen en voor de ZLM tour ben ik te oud. Ik hoop wel dat ik de Ronde van Zeeland Seaports kan rijden in Zeeland en misschien de proloog van de Ster ZLM tour. Maar zeker weet ik dat nog niet", aldus Van Goethem.