BC Vlissingen legt zich neer bij degradatie

De basketballers van BC Vlissingen leggen zich neer bij degradatie uit de Promotiedivisie. De ploeg staat op de elfde plek en de achterstand op de concurrentie is te groot om handhaving nog af te dwingen.

NBB
Dit seizoen degraderen vier ploegen uit het hoogste landelijke amateurniveau. In het verleden kwam de NBB (Nederlandse Basketball Bond) hier nog wel eens op terug. "Het is jammer dat het zo is gelopen. Twee wedstrijden gewonnen en de rest verloren.", zegt BC Vlissingen-speler Dorde Karadzic.

Leerzaam
Voor Karadzic was het een leerzaam jaar waarin hij veel ervaring heeft opgedaan. Voor zijn trainer was het ook nuttig om te zien hoe zijn ploeg het houdt op dit niveau. "Ik denk dat wij als BC Vlissingen in de toekomst tot een vaste middenmoter kunnen doorgroeien in de Promotiedivisie", denkt Barten.

Promoveren
Volgend seizoen zal BC Vlissingen weer uitkomen in de Eerste Divisie. Voor Karadzic telt dan maar één ding. Dat is promotie. "Absoluut. Volgend jaar gaan er weer volop voor om terug te keren", vertelt Karadzic.

Deel dit artikel: