Keurmerk voor erkende Zeeuwse streekproducten

Zeeland heeft een keurmerk voor erkende streekproducten: Zeker Zeeuws Streekproduct. Donderdag zijn de eerste twaalf certificaten voor culinaire producten van land en uit zee uitgereikt.

Echt
Volgens Sabine Verburg van het Zeker Zeeuws Streekproduct willen consumenten graag weten of een product echt Zeeuws is als ze dat in de winkel kopen. "Dat kunnen ze vanaf nu zien aan het beeldmerk. De ondernemers zullen elk jaar weer moeten laten zien dat hun gecertificeerde product nog echt Zeeuws is."

Trots
Corine Verburg van de gelijknamige slagerij in Kortgene is trots op het certificaat. Haar erkende product is het 'Noord-Bevelam'. "In deze tijd dat de kwaliteit van vlees ter discussie staat, kunnen wij op deze manier aan een consument laten zien dat ons product te vertrouwen én volledig Zeeuws is."

Belangstelling
Streekproducten staan volop in de belangstelling. Consumenten willen steeds vaker weten of het product dat ze kopen ook verantwoord geproduceerd is. Alle producten krijgen met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

Deel dit artikel: