Panorama Walcheren voorlopig uit de geldzorgen

Het Panorama Walcheren in de Zware Plaatwerkerij in Vlissingen is voorlopig uit de geldzorgen. Een gift van 15.000 euro is volgens kunstenaar Jo Dumon-Tak voldoende om anderhalf jaar vooruit te kunnen met het project. Het werk lag in 2013 vrijwel stil door geldgebrek.

Schilders
Sinds 2010 zijn Dumon-Tak en twee andere schilders bezig met het Panorama Walcheren. Al vanaf het begin was het moeilijk om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Een deel komt binnen door een vrijwillige bijdrage van mensen die komen kijken naar de werkzaamheden in de Zware Plaatwerkerij. Daar staan al een paar grote vergezichten van Vlissingen opgesteld.

Geld
In 2013 was het geld op. De Wim de Graaf Foundation trok zich het lot van het project aan en doneerde 15.000 euro. In 2017 wil Dumon-Tak het werk, de totale kustlijn van Walcheren aangevuld met andere schilderijen klaar hebben.

Gemeentebestuur
Het gemeentebestuur van Vlissingen wil de Zware Plaatwerkerij in de toekomst een andere bestemming geven. Er zijn plannen voor het bouwen van een zorgcomplex in het gebouw. Als het zover is, moet het Panorama Walcheren een ander onderkomen gaan zoeken. Dumon-Tak ziet een verhuizing naar de nabijgelegen Machinefabriek wel zitten.