'Roompot-concern verder internationaal uitbouwen'

De nieuwe directeur van het Roompot-concern wil het bedrijf verder internationaal uitbouwen. Ook wil hij meer luxe in een aantal bestaande vakantieparken. Twee maanden geleden Jurgen van Cutsem (38) het roer over van Henk van Koeveringe.

Aspiraties
Als voorbeeld van de internationale aspiraties van Roompot noemt Van Cutsem de nieuwe dochteronderneming Largo Villa's, die hij bij zijn aantreden introduceerde. Deze onderneming biedt zeer luxe vakantievilla's in onder meer Afrika en Azië. "Wij willen ook het topsegment van de markt gaan bedienen. Een deel van de vakantiegangers vraagt om dit bijzondere product", zegt Van Cutsem. "Maar de vakantieparken van de Roompot en onze dochterondernemeing Hoogenboom Vakantieparken blijven onze core-business".

Directeur
Van Cutsem zat al jaren in de Roompot-directie, als directeur van Hoogenboom. Geboren in Brussel, woont hij al enige jaren in 's-Heer Hendrikskinderen. Henk van Koeveringe droeg hem voor als opvolger, mede vanwege het feit dat Van Cutsem in Zeeland woont en dus niet zo snel geneigd zou zijn het hoofdkantoor van Roompot te verhuizen van Kamperland naar de Randstad.

Voetsporen
Jurgen van Cutsem treedt in de voetsporen van Henk van Koeveringe, die het bedrijf begon vanaf de camping van zijn schoonvader en onlangs werd uitgeroepen tot invloedrijkste Zeeuw. Van Cutsem is niet bang dat hij in de schaduw van Van Koeveringe staat, ook omdat Van Koeveringe als voorzitter van de Raad van Commissarissen nog steeds bij het concern betrokken is. "Ik blijf gewoon mezelf en zet het bestaande beleid voort. Maar ik geef er wel mijn eigen draai aan door nog meer naar de internationale markt te kijken", aldus Van Cutsem.

Deel dit artikel: