Babykameel ziet het levenslicht

In Zeeland zien niet alleen lammetjes en kalfjes het levenslicht deze lente, maar ook exotischer soorten. Omroep Zeeland gaat deze week op bezoek bij dieren die op punt van bevallen staan of net jongen gekregen hebben. Zo is er in Zaamslagveer op landschapscamping Tuinenburg een kameeltje geboren.

In de wei geboren
Het kamelenjong heet Zazou, haar ouders zijn Badou en Ali. Het kameeltje werd in de wei geboren, maar staat nu met moeder op stal. De draagtijd voor een kameel is dertien maanden. Vorig jaar werden ook al twee kamelen in Zaamslagveer geboren. Ook in Wemeldinge worden kamelen als hobbydier op een boerderij gehouden.

Meer controles
In Den Haag zijn plannen om de regels om exotische dieren te houden aan te scherpen. Kameleneigenaar Ferdie Maljaars vindt het goed dat er meer controles komen en duidelijkere voorwaarden komen om bijvoorbeeld kamelen als hobbydier te houden. Zo moeten de dieren genoeg ruimte hebben en zijn er regels voor het voedsel. Doel is om het welzijn van de dieren te vergroten en de veiligheid te waarborgen.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen kameel tuinenburg zaamslagveer
Deel dit artikel: