Yellow kan niet langer wachten

De nieuwe EP van poprockband Yellow uit Goes verschijnt eind mei, maar de single Pretender is sinds vrijdag overal digitaal te koop. "We konden niet langer wachten", zegt zangeres Joyce Gyselinck, die met de complete band te gast was in de studio van Omroep Zeeland.

Sausje

De opnames waren een grote uitdaging, maar het is precies geworden zoals ze het bedacht hadden. Bassist Dennis Notebaart: "Als we met nieuwe muziek aan de slag gaan, komt er van iedereen wel een sausje overheen, vandaar dat we er alle vier helemaal achter staan."

Overstap

Yellow ontstond in 2010. Zangeres Joyce maakte de overstap vanuit een coverband. Drummer Edwin van Vlierden en toetsenist Rob de Winter kenden elkaar al jaren. Edwin speelt als sessiemuzikant onder andere in de band van Marjon van Iwaarden en Inge. "Daarnaast heb ik ook nog een drumschool, dus ik hou mezelf lekker bezig."

Wereld

Eerst speelde de band met gitarist, maar die vertrok na een tijdje naar de Randstad. Het ontbreken van een elektrische gitaar is volgens Dennis geen gemis: "Je kan zo veel toffe dingen doen met toetsen en daar krijg je dan de ruimte voor. Wat dat betreft ging er een wereld open."


Videoclip

Van de single Pretender komt ook een videoclip. Die zal bestaan uit ingezonden beelden van fans. Het idee is geïnspireerd op de 24-uurs clip Happy van Pharrell Williams.


Presentatie

De EP van Yellow bevat vier tracks. Rob: "In totaal hebben we zo'n 12 nummers, maar tijdens de presentatie hebben we ook nog andere dingen in petto." Die presentatie is op zaterdag 24 mei in De Piek in Vlissingen.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Goes Yellow
Deel dit artikel: