Debat over wonen en krimp in Zeeland

OOST-SOUBURG - Kees Reinhoudt, directeur van woningbouwvereniging Woongoed Zeeuws Vlaanderen, Dick van der Wouw, senior onderzoeker bij Scoop en Chris Maas, wethouder van krimpgemeente Veere gaan met elkaar in gesprek.
De Zeeuwse woningmarkt Het gaat niet goed met de Zeeuwse woningmarkt. Huizen blijven lang leeg en te koop staan. De mensen die een woning zoeken zijn niet tevreden over het aanbod. De huizen zijn te oud, niet aangepast aan de eisen van deze tijd of te klein. De leegstand heeft gevolgen voor de leefbaarheid van de dorpen. Voorzieningen kunnen nauwelijks overeind blijven. De problemen met krimp en wonen vragen om een adequate aanpak van overheid, woningbouwverenigingen en investeerders.
Is slopen het toverwoord? Maar welke oplossingen zijn er? Moet de visie op wonen aangepast worden en hoe wordt er gedacht over tweede woningen? Is slopen het toverwoord om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen en wie gaat dat dan betalen? Al deze vragen zullen aan bod komen.
Het debat wordt georganiseerd door Omroep Zeeland in het kader van Nieuwsportaal Zeeland. Een samenwerking tussen de Zeeuws Bibliotheek, de PZC en Omroep Zeeland. Miranda Dieleman zal de discussie leiden. Het debat wordt live uitgezonden tussen 12 en 13 uur.