Trainerscarrousel draait op volle toeren

Trainerscarrousel draait op volle toeren
OOST-SOUBURG - Jaimy van Bloppoel (36) uit Goes maakte als een van de eerste trainers bekend dat hij gaat stoppen bij zijn club. Na vier seizoenen Yerseke gaat hij volgend seizoen aan de slag bij Kapelle. "Het bestuur van Yerseke heeft mij in september gevraagd of ik wilde blijven. Begin oktober heb ik gezegd dat ik niet doorga. Dat is wel vroeg, ja".

Trainers geven steeds vroeger aan of ze wel of niet doorgaan bij hun club. Oud-trainer Gerard Olijhoek uit Nieuwerkerk is al sinds 1965 actief in het Zeeuwse voetbal en vindt het een slechte ontwikkeling. "Trainers geven de laatste vijf, zes jaar steeds eerder aan dat ze gaan stoppen. Volgens mij doen ze dat om in beeld te blijven bij andere clubs."

De lezing van Olijhoek wordt niet gedeeld door Van Bloppoel. "Nee hoor. Ik heb het druk genoeg met twee opgroeiende kinderen. De reistijd is voor mij van belang en het moet een leuke club zijn. Die heb ik met Kapelle gevonden."

Ook Goes-trainer Gérard de Nooijer heeft, net als Olijhoek, zijn bedenkingen. "Als je na zeven wedstrijden al zegt dat je stopt, is dat wel vroeg, ja." Zelf gaat De Nooijer op 12 december met Goes praten over volgend seizoen. "In januari beslis ik dan of ik doorga."

Dit seizoen zijn 94 Zeeuwse clubs met een standaardelftal actief in de competitie. Voor zover bekend is al bij 29 clubs beslist of de trainer blijft of niet. Dat komt neer op meer dan 25 procent.

Een overzicht van de trainerswisselingen in het amateurvoetbal kunt u hier bekijken.