Hernieuwde plannen voor meerdaagse ZLM tour

De ZLM tour heeft opnieuw de wens om een meerdaagse te worden. Dat werd dinsdagavond duidelijk bij de perspresentatie van de wielerkoers. In Roompot Vakanties heeft de organisatie een nieuwe sponsor gevonden, waardoor de wens om uit te breiden reëler is geworden.

Financiën
De ZLM tour, een wedstrijd voor renners tot 23 jaar die deel uitmaakt van de UCI Nations Cup, uitte eind 2011 ook al eens de wens om een tweedaagse of driedaagse wedstrijd te worden. Die plannen werden later weer in de ijskast gezet. De financiën waren daarvan de belangrijkste reden. Nu de nieuwe sponsor is binnengehaald, wordt de mogelijkheid opnieuw bekeken.

Geen Zeeuw
Er zal op 19 april hoogstwaarschijnlijk geen Zeeuw van start gaan in de 19e editie van de ZLM tour om de Arjaan de Schipper trofee. Davy Gunst uit Yerseke kwam in aanmerking voor een plaats in de Nederlandse ploeg, maar hij is als eerste reserve aangewezen. Gunst zal, als hij niet in hoeft te vallen, Luik-Bastenaken-Luik rijden op de dag van de ZLM tour.

Record aantal deelnemers
Met 27 ploegen van zes renners zal de ZLM tour dit jaar drukker bezet zijn dan ooit. Omdat er zoveel landen ingeschreven hadden (meer dan 30) heeft de organisatie besloten niet 25, maar 27 landen toe te laten. Toplanden als Italië en Spanje staat (in tegenstelling tot de afgelopen jaren) ook aan de start.

Beelden
Later vanavond ziet u hier beelden en interviews van de perspresentatie van de ZLM tour.