Politie Zeeland zoekt 15 vrijwilligers

De politie Zeeland is op zoek naar vijftien politievrijwilligers. Op dit moment zijn er in Zeeland negen politievrijwilligers. In de regio Zeeland-West-Brabant zijn dat er zo'n 90.

Problemen
Een politievrijwilliger helpt andere mensen en voorkomt problemen. Dit kan op straat in uniform zijn of ondersteunend achter de schermen. Om het werk uit te kunnen voeren volgt een politievrijwilliger ruim een jaar een opleiding aan de Politieacademie.

Theorie
Tijdens de opleiding wordt theorie afgewisseld met de praktijk, waarin 's avonds of in het weekend de straat wordt opgegaan samen met andere vrijwilligers en beroepsagenten. Er wordt dan gesurveilleerd tijdens bijvoorbeeld koopavonden of op evenementen. Of er wordt assistentie verleend bij verkeers- of alcoholcontroles.

Psychologisch
Niet iedereen komt in aanmerking om vrijwilliger te worden. Je moet de Nederlandse nationaliteit hebben en goed Nederlands kunnen spreken. Daarnaast moet een kandidaat van onbesproken gedrag zijn. Er wordt getest op intelligentie, conditie en taalvaardigheid. Bovendien moet een psychologisch onderzoek ondergaan worden. Als iemand geschikt is wordt die persoon aangenomen en aangemeld voor de opleiding.

Bijeenkomst
De politie houdt op 14 mei voor het eerst een bijeenkomst voor geïnteresseerden in het politiebureau van Goes. De avond begint om 19.00 uur.