Marco Minnaard in bergtrui Circuit Cycliste Sarthe

PRE-EN-PAIL (FRA) - Met nog één etappe te gaan, rijdt Marco Minnaard uit Wemeldinge in de bergtrui van de Franse rittenkoers Circuit Cycliste Sarthe (UCI 2.1). De strijd om de bergtrui is spannend want Minnaard heeft evenveel punten als Thomas Sprengers van Topsport Vlaanderen.

Monsterontsnapping
Minnaard reed de afgelopen dagen twee keer mee in een ontsnapping en verzamelde 21 punten. Dinsdag reed Minnaard mee in een monsterontsnapping van bijna 180 kilometer. Ook donderdag liet hij zich voorin zien en verzamelde hij genoeg punten om zich na afloop in de bergtrui te mogen hijsen.

Côté du Tertre
Vrijdag wordt de laatste etappe naar La Ferté-Bernard gereden. Ook in die etappe zijn nog punten voor de bergtrui te verdienen met de beklimming van de Côté du Tertre. "We gaan vandaag proberen Marco aan de bergtrui te helpen, maar het zal lastig worden. Er zijn nog veel punten te verdienen", aldus ploegleider Steven De Neef.

Wanty-Groupe Gobert
Marco Minnaard (foto: wanty-groupegobert.be) debuteert dit seizoen als profrenner en rijdt voor het Belgische Wanty-Groupe Gobert. Hij won in januari al de bergtrui in de Ronde van Gabon.

Deel dit artikel: