LIVE: ZLM tour van kilometer tot kilometer

De 19e editie van de ZLM tour om de Arjaan de Schipper Trofee is gewonnen door Thomas Boudat. De Fransman was in Goes de sterkste van een kopgroep van tien. Het koersverloop is hier van kilometer tot kilometer na te lezen.

16.40 uur
De Fransman klopte op de streep de Deen Mads Wurtz Schmidt, die tweede werd.

16.34 uur
Thomas Boudat sprint naar de zege in Goes.

16.31 uur
Verschillende renners proberen uit de kopgroep te ontsnappen, maar de drie Franse renners steken daar een stokje voor.

16.25 uur
Nog tien kilometer. De winnaar lijkt in de kopgroep te zitten, de tien hebben nog 45 seconden voorsprong.

16.19 uur
De tien koplopers: Thomas Boudat, Loic Chetout, Marc Sarreau (Frankrijk), Mads Wurtz Schmidt (Denemarken), Sven Erik Bystrom (Noorwegen), Evgenii Shalunov (Rusland), Justin Oien (Verenigde Staten), Lukas Spengler (Zwitserland), Tomasz Mickiewicz (polen) en Ryan Mullen (Ierland).

16.14 uur
De tien koplopers horen de bel voor de laatste ronde. Nog 17 kilometer.

16.10 uur
Het was lang stil rond de Nederlandse ploeg, maar zij hebben nu samen met de Slovenen het heft in het peloton in handen genomen.

16.03 uur
De Rus Evgenii Shalunov is uitgeroepen tot meest strijdlustigste renner. Shalunov maakt ook nu deel uit van de kopgroep.

16.00 uur
De finale nadert. De renners zijn bezig aan de tweede van de drie rondes van 17 km. Nog 30 kilometer te gaan. De tien renners, onder wie drie Fransen, hebben nog altijd een seconde of 40 voorsprong.

15.50 uur
Nieuwe ontsnapping. Tien renners hebben zo'n 45 seconden voorsprong op het peloton.

15.40 uur
Vlak voor de eerste passage over de Kattendijksedijk heeft het peloton de kopgroep teruggepakt.

15.38 uur
Het gaat nu hard achteruit met de voorsprong van de vijf koplopers. Het gat is nog maar 25 seconden.

15.34 uur
Onder aanvoering van de Deense ploeg loopt het peloton in op de koplopers. Het verschil is teruggelopen tot 50 seconden.

15.16 uur
Nog 60 kilometer te gaan. De vijf koplopers hebben 1 minuut en 15 seconden voorsprong.

15.03 uur
Bij de drie koplopers hebben zich de Fransman Loic Chetout en de Italiaan Davide Martinelli gevoegd. De vijf hebben inmiddels een voorsprong van 1.20' op de achtervolgende groep.

14.50 uur
Net voor de kasseien van de Rijzendeweg ontsnappen drie renners, Jonathan Dibben (Groot-Brittannië), Victor Manakov (Rusland) en Przemyslaw Kasperkiewicz (Polen), uit de kopgroep.

14.42 uur
Op de kasseien voor Woensdrecht sluit de tweede groep bij de kopgroep aan. In totaal hebben we nu 43 leiders. Het peloton rijdt op anderhalve minuut achterstand.

14.35 uur
De voorsprong van de kopgroep blijft rond de dertig seconden schommelen. Voor de volledigheid de 21 namen: Cees Bol, Ricardo van Dongen, Taco van der Hoorn (Nederland), Marc Sarreau (Frankrijk), Ignacio Moser, Paolo Simion, Davide Martinelli (Italië), Christoffer Lisson (Denemarken), Michael Goolaerts (België), Jan Dieteren, Matthias Plarre (Duitsland), Kirill Sveshnikov, Victor Manakov, Evgenii Shalunov (Rusland), Miquel Byron, Logan Owen (Verenigde Staten), Alexander Edmondson, Campbell Flakemore, Robert Jon McCarthy (Australië), Thery Schir, Gabriel Chavanne (Zwitserland).

14.24 uur
Achter de kopgroep rijdt een groep van 22 achtervolgers. De voorsprong van de kopgroep op het peloton is 1.40'.

14.22 uur
De premiesprint is gewonnen door de Fransman Marc Sarreau. Hij kwam voor Ricardo van Dongen en Paolo Simion over de streep. De kopgroep heeft het moeilijk, de voorsprong is geslonken tot 20 seconden.

14.09 uur
De kopgroep lijkt stand te houden. De voorsprong is opgelopen naar 35 seconden.

13.55 uur
De kopgroep bestaat uit 21 renners, waaronder de Nederlanders Cees Bol, Ricardo van Dongen en Taco van der Hoorn. Ook de Italiaan Ignacio Moser zit erbij. De groep heeft een voorsprong van 25 seconden op de achtervolgers.

13.48 uur
Verslaggever Stefan Nijpjes sprak voor de wedstrijd met de Nederlandse bondscoach Frank Pennings en met de Nederlandse renner Bas Tietema

13.46 uur
Onder aanvoering van de Australische ploeg is een nieuwe breuk in het peloton een feit. Een groep met daarin drie Nederlanders heeft een voorsprong van ongeveer dertig seconden op de tweede groep.

13.32 uur
Na een uur koers rijdt een compleet peloton richting Tholen. De renners hebben te maken met een stevige wind.

13.21 uur
Het peloton is weer compleet. Diverse renners proberen te ontsnappen, maar het tempo is te hoog om weg te blijven.

13.09 uur
Met de wind in de rug gaat het hard op Schouwen-Duiveland. Zo hard, dat verschillende renners moeten lossen uit het peloton, dat opnieuw in twee stukken dreigt te breken.

13.00 uur
Op Schouwen Duiveland gaat het tempo bij de eerste groep er uit. De tweede en derde groep vinden aansluiting, het peloton is weer compleet.

12.54 uur
Op de Zeelandbrug hebben zo'n 70 renners, onder leiding van de Nederlandse ploeg, een voorsprong van 40 seconden op een tweede groep. Een derde groep heeft al een minuut achterstand.

12.49 uur
Vanaf de start wordt er direct gekoerst. Het peloton is in drie stukken uiteen gevallen.

12.45 uur
158 renners zijn gestart. Zij hebben een koers van 177 km voor de boeg.

12.30 uur
Op de Grote Markt in Goes is het startschot van de 19e editie van de ZLM tour gegeven.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden blog Goes wielersport wielrennen zlm tour
Deel dit artikel: