Fransman Thomas Boudat wint ZLM tour

De 19e editie van de ZLM tour om de Arjaan de Schipper Trofee is gewonnen door Thomas Boudat. De Fransman was in Goes de sterkste van een kopgroep van tien.

Ploegenwerk
Boudat rondde in de straten van Goes het ploegenwerk van Frankrijk af. Nadat de wedstrijd al diverse kopgroepen had gehad, werd de beslissende slag zo'n 40 kilometer voor de finish geslagen. Met Marc Sarreau, Loic Chetout en Thomas Boudat was de Franse ploeg met drie renners vertegenwoordigd in de kopgroep, die al snel een voorsprong van een minuut pakte. In de plaatselijke rondes rond Goes werd duidelijk dat de winnaar uit de groep van tien zou komen. Onder aanvoering van Slovenië en Nederland probeerde het peloton het gat te dichten, maar de samenwerking bij de koplopers was goed.


Eindschot
In de laatste kilometers hield de Franse ploeg de kopgroep bij elkaar. Met een krachtige jump probeerde de Deen Mads Würtz Schmidt het feestje van de Fransen te verstoren, maar Thomas Boudat bleek over het beste eindschot te beschikken. Würtz Schmidt werd tweede, voor Marc Sarreau. Taco van der Hoorn werd op de 15e plaats de beste Nederlander.


Liveblog

Het koersverloop van de ZLM tour is van kilometer tot kilometer terug te lezen op het liveblog dat Omroep Zeeland tijdens de koers bijhield.