Marco Minnaard haalt finish in Gold Race niet

Marco Minnaard uit Wemeldinge heeft de finish van de Amstel Gold Race niet gehaald. De renner uit Wemeldinge kwam tijdens de wedstrijd na ongeveer 90 kilometer ten val en staakte uiteindelijk na zo'n 165 kilometer de strijd.

Rodriguez
Minnaard ging samen met één van de favorieten Joaquim Rodriguez tegen de grond. "Hij viel voor me en ik kon hem niet meer ontwijken", aldus Minnaard. Rodriguez moest meteen de strijd staken, Minnaard kon nog doorrijden tot de tweede passage op de Cauberg. "Maar toen was het op", aldus de erg teleurgestelde renner.

Geen blessure
Het was de eerste keer dat Minnaard meedeed aan de Amstel Gold Race. De renner van Wanty-Groupe Gobert mikte op een vroege ontsnapping, maar dat kwam er niet van. Hij heeft bij de val geen blessure opgelopen. Deze week staan voor hem nog de Waalse Pijl (woensdag) en Luik-Bastenaken-Luik (zondag) op het programma.


Gilbert
De enige Nederlandse wielerklassieker werd gewonnen door de Belg Philippe Gilbert. Hij demarreerde in de laatste drie kilometer op de Cauberg en werd niet meer terug gepakt. Het is voor de derde keer dat Gilbert de Amstel Gold Race wint. De anderen Zeeuwse deelnemer, Johnny Hoogerland uit Langeweegje kon geen rol van betekenis spelen en werd 87e op tien minuten van Gilbert.