Prudhomme: "Zeeland belangrijk voor World Ports Classic"

De definitieve route van de wielerkoers World Ports Classic is donderdag gepresenteerd. De door de ASO georganiseerde wedstrijd rijdt op zaterdag 24 mei grotendeels door Zeeland.

De start van de eerste etappe is in Rotterdam. Na 74 kilometer is de eerste bonificatiesprint op Neeltje Jans. Daarna rijden de renners via Middelburg en Goes naar Brabant. De finish is Antwerpen.

TV-uitzending
De provincie Zeeland is partner van het evenement en stopt er jaarlijks 100.000 euro in. Daar tegenover staat dat de wedstrijd in bijna honderd landen live op TV wordt uitgezonden. Maar juist over de TV-registratie is de provincie Zeeland minder te spreken. In het verleden begon de TV-uitzending terwijl de renners al bijna in Brabant waren. ASO-directeur Prudhomme erkent het probleem. "Het eerste jaar gingen de renners zo snel, dat ze Zeeland al bijna uit waren toen de uitzending begon."

Tour de France
Prudhomme liet tijdens de presentatie niets los over de kansen voor Zeeland op een Tour-etappe in 2015. "Heb geduld! Dat heb ik in het verleden ook tegen Rotterdam en Utrecht gezegd." Rotterdam was in 2010 startplaats van de Tour. Utrecht is dat volgend jaar. Zeeland is in beeld om in de route van de tweede etappe (zondag 5 juli) opgenomen te worden.