Australische Hosking wint Omloop van Borsele

De EPZ Omloop van Borsele is gewonnen door Chloe Hosking. In de eindsprint op de Kuijpersdijk in 's-Heerenhoek was de Australische (Hitec Products) de snelste van een selecte kopgroep.

Wild
Na 120 kilometer eindigde oud-winnares Kirsten Wild (Giant-Shimano) op de tweede plaats. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans), die vrijdagavond in 's-Heerenhoek de wedstrijd in de tijdritcompetitie had gewonnen, werd derde. Van de vijf Zeeuwse rensters die van start gingen haalde er niet één de finish. In totaal reden 59 rensters de wedstrijd uit.

Belangrijke zege
De 23-jarige Hosking noemde de zege in 's-Heerenhoek één van de belangrijkste in haar carrière. "Als je mee wil tellen als profrenster moet je een keer een wedstrijd in Europa hebben gewonnen", aldus de Australische. Hosking was de snelste van een eerste groep van vijftien rensters die in de laatste ronde van 24 kilometer ontstond, toen Van Dijk samen met Annemiek van Vleuten (Rabobank-Liv) was gedemarreerd. Dat duo werd in de finale teruggepakt.

Tweede wedstrijd
De koers is na de Ronde van Gelderland (gewonnen door Wild) de tweede wedstrijd in de KNWU Topcompetitie voor vrouwen. Wild blijft leider in de Topcompetitie. Er volgen na de Omloop nog twee wedstrijden.

Contract
De EPZ Omloop van Borsele (UCI 1.2) wordt in ieder geval ook de komende twee jaar nog verreden. Het contract met de hoofdsponsor is met twee jaar verlengd.