Minnaard laat zich zien in Luik-Bastenaken-Luik

ANS (BEL) - Marco Minnaard maakte in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik een groot deel van de wedstrijd deel uit van de kopgroep. De renner uit Wemeldinge ging er al snel in de 263 kilometer lange koers met vijf andere renners vandoor.

Voorsprong
Na twaalf kilometer sprong Minnaard met de Belg Jacobs, de Zwitser Lang, de Italiaan Bono, de Duitser Koch en de Zuid-Afrikaan Venter weg. De maximale voorsprong van de kopgroep bedroeg 15 minuten en 50 seconden. Met nog dik 95 kilometer te rijden moest Minnaard zijn vijf medevluchters laten gaan bij de beklimming van de Côte de Wanne. De voorsprong was toen nog iets meer dan negen minuten. Niet veel later haalde het peloton Minnaard bij. Hij moest ook snel lossen uit de groep en stapte na 190 kilometer uit de wedstrijd.

'Smaakt naar meer'
"Ik heb echt een geweldige dag gehad en dit smaakt naar meer", vertelde de 25-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert na afloop. "Ik had graag nog iets langer mee willen gaan, maar het beste was eraf. Het is me wel duidelijk geworden dat ik nu nog te kort kom voor dit niveau, maar ik hoop komende maanden, jaren nog flink in kan verbeteren."

Debuutweek
Minnaard maakte deze week zijn debuut in drie belangrijke klassiekers. Vorig weekend viel de renner van Wanty-Groupe Gobert uit in de Amstel Gold Race en ook woensdag in de Waalse Pijl haalde Minnaard de finish niet.


Deel dit artikel: