Zeeuws beachsportseizoen geopend in Cadzand

Gedeputeerde van sport Ben de Reu heeft zondagmiddag in Cadzand het Zeeuwse beachsportseizoen 2014 geopend. Beachsport is, naast wieler- en watersport, één van de drie kernsporten van de provincie Zeeland.

Beeldmerk
De Reu onthulde onder meer een speciaal beeldmerk beachsport waarop beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst is te zien. Ook gaf Rebekka Kadijk uit Werkendam een clinic. Kadijk is meervoudig Nederlands kampioen beachvolleybal en deed drie keer mee aan de Olympische Spelen.

Europees kampioenschap
Zeeland wil zich de komende jaren gaan profileren op beachsportgebied. Volgens Patrick Vader, teamleider van SportZeeland, is het bijvoorbeeld de bedoeling om een beachsoccer evenement te organiseren op Schouwen-Duiveland en hoopt Zeeland binnen enkele jaren het Europees kampioenschap beachvolleybal voor de jeugd te organiseren.

Aantrekkingskracht
"Daarover zijn we met de volleybal Nevobo in gesprek", vertelde Vader zondagmiddag in het radioprogramma Zeeuws Diep Sport bij Omroep Zeeland. "Het gaat uiteindelijk om zowel breedtesport- als topsportevenementen. We moeten eerst laten zien dat we iets kunnen organiseren om zo aantrekkingskracht uit te oefenen op de organisatoren."


Deel dit artikel: