NFI buigt zich over moord Ten Napel

AXEL -
Het stoffelijk overschot van Ten Napel werd op 4 juli gevonden in een sloot aan de Kapittelweg bij Westdorpe. De 30-jarige Michael ten Napel had geen vaste woon - of verblijfplaats. Wel kwam hij oorspronkelijk uit Zeeland.

Geweld

Het staat vast dat Ten Napel door geweld om het leven is gekomen. Wat er precies met hem is gebeurd, wil de politie in het belang van het nog lopende onderzoek niet zeggen.

Drugs

In de loop van het onderzoek heeft de politie onder meer onderzocht of er verband is tussen de gewelddadige dood van Ten Napel en geruchten over drugsdealers. Volgens buurtbewoners werd er ten tijde van het delict drugs gedeald op de voetbalvelden in Westdorpe, vlakbij waar het stoffelijk overschot van Ten Napel in juli gevonden werd.

Bekende

Uit rechercheonderzoek is gebleken dat de woning aan de Vincent van Goghstraat in Axel de laatste plaats is waar het slachtoffer in leven is gezien. Die woning is van een bekende van het slachtoffer. Het is bekend dat Ten Napel daar tijdelijk heeft verbleven.

Hulp

Daarom heeft de politie de woning onderzocht. De forensische opsporingsdienst van de politie heeft nog geen uitsluitsel kunnen geven over deze zaak, dus heeft de politie de hulp ingeroepen van het NFI.

Lab

De resultaten van de zoeking in de woning worden nu nader bestudeerd in het lab van het NFI. Wanneer de resultaten van dit onderzoek naar buiten komen, is nog niet bekend.