'Zwemlessen onbetaalbaar in Vrijburgbad'

MIDDELBURG -
In de folder staat dat in een zwembad in Kapelle een leskaart kan worden gekocht voor acht lessen. De PvdA wil graag weten of dit ook een mogelijkheid is in het Vrijburgbad. Daarnaast zijn er kinderen die bij het schoolzwemmen wel het A-diploma hebben behaald en dus alleen les willen voor het B-diploma.

Onduidelijkheid

De folder geeft niet aan of er in termijnen kan worden betaald en ook niet of er buiten het all-in pakket nog andere lessen mogelijk zijn. De partij is van mening dat het leren zwemmen voor alle kinderen van levensbelang is en voor iedereen betaalbaar moet kunnen zijn.

Vergelijking
Ter vergelijking: Het sportcentrum Vliegende Vaart in Terneuzen beweert dat het behalen van het A, B en C zwemdiploma bij hen zo'n 500 euro kost. Gemiddeld zijn hiervoor 57 lessen van één uur nodig, volgens een woordvoerder. Dat kan bij de Vliegende Vaart worden bekostigd met vijf kaarten van 12 lessen à 89,05 euro per stuk. Daar komen nog kosten bij voor het behalen van het diploma. Dan komt het gemiddelde totaalbedrag uit op zo'n 500 euro, stelt een woordvoerder.