Organisatie Dam7 richt zich volledig op EK

De organisatie die in 2013 verantwoordelijk was voor het wereldkampioenschap freestyle windsurfen bij Zeil en Surfcentrum Brouwersdam richt zich dit jaar volledig op een Europees kampioenschap. Opnieuw een wereldkampioenschap is niet mogelijk dus daarom wordt nu gekeken naar een EK.

Financieel
Pieternel van der Linde laat namens de organisatie weten dat ze het voor dit jaar financieel niet rond kunnen krijgen. Dit houdt niet in dat het de editie in 2013 de enige keer was. "De middelen zijn nu niet voldoende om het event dit jaar neer te zetten", zegt Van der Linde.

EK
Doordat het WK nu niet doorgaat geeft dat ruimte voor een andere wedstrijd. Van der Linde wil daarom het EK naar de Brouwersdam halen: "Nu er geen World Cup komt krijgt dit meer aandacht en we gaan daar nu volledig voor."

Kalender
"We kunnen absoluut nog geen toezeggingen doen, maar we zijn wel positief. We kijken nu naar de wedstrijdkalender en dat ziet er heel goed uit", zegt Van der Linde. Er wordt nu gemikt op eind augustus. Dat is dezelfde periode waarin Dam7 vorig jaar werd gehouden.

Dam7
Vorig jaar werd het evenement Dam7 voor het eerst gehouden. Dit was een World Cup wedstrijd die onderdeel uitmaakte van World Tour, het WK.

Deel dit artikel: