Lijk opgevist bij Goeree-Overflakkee

DRIEBERGEN -
Onderzoek moet nog uitwijzen of het daadwerkelijk om het stoffelijk overschot van een bemanningslid van de Baltic Ace gaat. "Ik ga daar niet op vooruitlopen. Er worden meer mensen vermist op de Noordzee", aldus een politiewoordvoerder.

Aanvaring

Het autoschip Baltic Ace zonk op 5 december op de Noordzee, 65 kilometer buiten de Zeeuwse kust, na een aanvaring. Er waren 24 mensen aan boord. Baltic Ace. Dertien opvarenden werden gered. In totaal zijn er zes lichamen geborgen. Van de overige vijf bemanningsleden is er nog geen spoor. De nog vermiste bemanningsleden zijn in december doodverklaard.

Hulpdiensten

Van de zes lichamen die al zijn geborgen werden er vijf kort na de ramp door de hulpdiensten gevonden. Eén van de reddingsboten die daarbij werd ingezet is de Koopmansdank van het KNRM reddingsstation op Neeltje Jans.

Vingerafdrukken

Het zesde bemanningslid waarvan het lichaam is geborgen betreft een Pools bemanningslid wiens stoffelijk overschot ruim 20 mijl westelijk van IJmuiden op zee werd aangetroffen. xperts van het Landelijk Team Forensische Opsporing van de politie wisten het lichaam op basis van de vingerafdrukken te identificeren.

Onderwaterrobot

De marine heeft het wrak van de Baltic Ace meerdere malen doorzocht op zoek naar lichamen van andere bemanningsleden, onder meer met een onderwaterrobot. Dit bleef zonder resultaat. In januari moest de zoektocht worden gestaakt.