Bevrijdingsfestival trekt 35.000 bezoekers

Het Bevrijdingsfestival heeft maandag naar schatting zo'n 35.000 bezoekers naar Vlissingen getrokken. Vanaf 13.00 uur waren er op en rondom het Bellamypark optredens te zien van onder andere Gers Pardoel, Nielson en Giovanca. Het festival werd afgesloten door Postmen.


Bevrijdingsvuur
Rond 19.00 uur kwam het Bevrijdingsvuur aan in Vlissingen. Maadagmorgen is dat opgehaald uit Wageningen. Het bevrijdingsvuur is een nationaal symbool ter herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog op 5 mei 1945. Jaarlijks wordt het vuur op 5 mei om 00.00 uur ontstoken op het 5 Mei Plein in Wageningen. Lopersgroepen steken een fakkel aan dit vuur aan, waarna het in estafette naar hun eigen woonplaats wordt gebracht.

Discussies

Naast muziek was er ook ruimte voor discussies en kunstuitingen over vrijheid. De dag begon om 11.30 uur met de Van Randwijklezing. Deze werd uitgesproken door de Vlaamse cultuurhistoricus en schrijver David van Reybrouck. De democratie en de toekomst van Europa waren de onderwerpen van zijn lezing onder de titel 'Democratie in ademnood'.

Deel dit artikel:

Recent nieuws