Fraanje verkozen als Zeeuws Familiebedrijf

Aannemingsbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendskerke is verkozen tot Zeeuws Familiebedrijf 2014. De verkiezing waarvoor elf Zeeuwse familiebedrijven zich hadden aangemeld, werd voor de eerste keer gehouden.

Trotser
Initiatiefnemers Baker Tilly Berk Goes en Zeeland Business vinden dat Zeeland trotser mag zijn op het grote aantal familiebedrijven in de provincie. In Zeeland is 85 procent van alle ondernemingen een familiebedrijf. Landelijk is dat 69 procent.

Dragers
De familiebedrijven zijn de dragers van de Zeeuwse economie. De ondernemingen doorstaan de crisis gemiddeld beter doordat ze een buffer hebben opgebouwd en vaak een degelijke bedrijfsvoering kennen.

Genomineerd
In aanloop naar de finale werden drie bedrijven genomineerd. De andere kanshebbers voor de titel beste familiebedrijf waren De Appelaere uit Waterlandkerkje en Elektromotoren Bracke uit Clinge.

Winnaar

De jury heeft bij het bepalen van de winnaar vooral gelet op de uitstraling naar buiten toe van het bedrijf als familieonderneming. De winnaar kreeg naast een ‘Zeeuws Stik’ gemaakt door kunstenares Caroline de Ligt een prijzenpakket ter waarde van 5.000 euro. Ook mag het bedrijf een exclusief beeldmerk in de correspondentie gaan voeren waaruit de behaalde titel blijkt.

Jaarlijks
Het is de bedoeling dat de verkiezing tot beste Zeeuws Familiebedrijf vanaf nu een jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt.

Deel dit artikel: