Speculaties Tourfinish op Neeltje Jans gaan verder

Wielerjournalist Jeroen Wielaert heeft vanavond op een wielerbijeenkomst in Oss laten vallen dat de Tour de France van 2015 wel eens op Neeltje Jans zou kunnen finishen.

Jeroen Wielaert

Jeroen Wielaert tegenover Omroep Zeeland : ''Ik heb dat in mijn enthousiasme geroepen. Christian Prudhomme heeft niks tegen mij gezegd over een mogelijke finish van een etappe op Neeltje Jans.''


Ben de Reu

Gedeputeerde Ben de Reu sprak in april op Neeltje Jans met Christian Prudhomme, de hoogste baas van de Tour de France. Hij zegt in de afgelopen tijd geen contact meer gehad te hebben met Prudhomme. ''Er is mij niks bekend, dit zijn allemaal speculaties. Het laatste contact ging over de World Ports Classic. Er is nog helemaal niks toegezegd.''


Financiën
Het is nog niet duidelijk hoeveel een eventuele komst van de Tour de France moet kosten. De Reu zei al eerder dat hij er geen geld voor wil reserveren.

4 en 5 juli

De Tour de France van 2015 start op 4 juli met een tijdrit in Utrecht. Een dag later vertrekt het peloton vanuit dezelfde stad richting het zuiden.