Minnaard gehavend terug uit Vierdaagse Duinkerke

Wielrenner Marco Minnaard uit Wemeldinge heeft de Vierdaagse van Duinkerke in Frankrijk verlaten. De renner van Wanty-Groupe Gobert kwam donderdag in de tweede etappe twee keer ten val en moest de koers verlaten met rugklachten en verwondingen aan knie en elleboog.

Motor glijdt weg
Minnaard raakte in het begin van de wedstrijd betrokken bij een valpartij toen een motor het peloton wilde passeren, maar daarbij onderuit gleed. "Het ging allemaal nogal snel, maar die motor tikte één renner aan en vervolgens lagen we met een paar renners op de grond". Minnaard heeft er een stijve en blauwe onderrug aan overgehouden.

Stilstaande volgauto
Minnaard reed na de valpartij toch door, maar ging op een kasseienstrook opnieuw onderuit. "We reden met een grote groep hard door, maar op die kasseienstrook stonden enkele volgauto's stil. Ik moest uitwijken. Door de gladheid ging ik onderuit."

Verwondingen aan knie en elleboog
Minnaard liep verwondingen aan knie en elleboog op, die inmiddels gehecht zijn. Ook heeft hij last van een dubbelgeklapte vinger. "Het was m''n dag niet. Nu maar hopen op een snel herstel", aldus Minnaard die dit seizoen debuteert als profrenner.

Deel dit artikel: