Schakers HWP grijpen net naast kampioenschap

Het is de schakers van Het Witte Paard uit Sas van Gent niet gelukt kampioen te worden van de eerste klasse. In een rechtstreeks duel om de titel verloor HWP op de slotdag nipt van Charlois.

Thibaut Maenhout
Het verschil tussen koploper Charlois en achtervolger Het Witte Paard was voor de wedstrijd één punt. HWP moest dus winnen om het kampioenschap binnen te halen en promotie naar de Meesterklasse veilig te stellen. Na negen partijen stond er in Sas van Gent een 4,5-4,5 tussenstand op het scorebord en moest de laatste partij beslissing brengen in de wedstrijd en het kampioenschap. Thibaut Maenhout van Het Witte Paard verloor van Alexandre Dgebaudze, waardoor de titel naar de Rotterdamse formatie ging.

Degradatie
Voor het tweede team van HWP waren de druiven zuur. Op de laatste speeldag van de tweede klasse verloor de ploeg met 3-5 van Amersfoort en omdat de concurrenten wel wisten te winnen, zakte Het Witte Paard van de veilige zevende naar de laatste plaats. HWP degradeert daardoor naar de derde klasse.Deel dit artikel:

Recent nieuws