Sirjansland eert belangrijk echtpaar

In Sirjansland is dinsdagmiddag een bronzen beeld onthuld van het onderwijzersechtpaar Adriaan en Janneko Heule. Zij zijn erg belangrijk geweest voor het onderwijs in het dorp.

Janneko
Adriaan Heule was vanaf 1943 tot zijn pensioen in 1976 hoofdonderwijzer op de basisschool in Sirjansland en was daarnaast bijzonder actief in het dorp. Zijn vrouw Janneko was vanaf 1956 leerkracht op de school en stond twintig jaar voor de klas. Beiden overleden half jaren tachtig.

Stichting Renesse
Het beeldje is gemaakt door kunstenaar Vincent Krans uit Ouwerkerk. Beeldhoudkundig gezien vond hij het een uitdaging om een dubbelportret te maken. Het idee voor het kunstwerk komt van de stichting Renesse. De stichting biedt alle zeventien kernen op Schouwen-Duiveland een beeldje aan van een markante inwoner.
De Stichting Renesse ondersteunt goede doelen op Schouwen-Duiveland met de opbrengsten uit commerciële exploitaties en beleggingen.

OBS Duiveland
De school waar het echtpaar Heule werkte, staat er nog steeds, al is het gebouw helemaal gerenoveerd. De enige school op Sirjansland, OBS Duiveland, telt veertig leerlingen.

Deel dit artikel: