17e eeuws Veere afgesloten voor De Ruyter-film

De binnenstad van Veere is dinsdag afgesloten vanwege opnames voor de film over Michiel de Ruyter. Straten zijn afgezet met dranghekken voor de eerste opnamedag. Ook morgen wordt er gefilmd in het havenstadje.

Omgetoverd
Delen van de Veere zijn speciaal voor de film omgetoverd in de stijl van de 17e eeuw. Tientallen figuranten in historische kleding worden gefilmd op boten in de haven.

Burgemeester
Ook Erik Cardon uit Sas van Gent die de rol van burgemeester van Vlissingen speelt, moet aan de bak. Hij won de wedstrijd die ervoor was uitgeschreven. Erik Cardon zegt een rechtstreekse afstammeling van Johan Cardon te zijn die echt burgemeester van Vlissingen was in de tijd dat Michiel de Ruyter leefde. De burgemeesterrol is geen hoofdrol, maar een edelfigurantenrol. Hoofdrolspeler Frank Lammers, die Michiel de Ruyter speelt, is vandaag ook in Veere voor opnamen.

Zierikzee
Donderdag is het Brabantse Dussen even het decor voor de Michiel de Ruyter-film. Later komen ook Zierikzee en Middelburg nog aan bod.

Cast
De film is begin 2015 in de bioscoop te zien. Naast Frank Lammers bestaat de cast onder meer uit Barry Atsma (Johan de Witt), Lieke van Lexmond (Wendela) en Tygo Gernandt (Van Ghent).

Deel dit artikel: