Hendriksen: langer bij RKC en stage bij Excelsior

Roy Hendriksen uit Middelburg is ook volgend jaar assistent-trainer bij RKC Waalwijk. Hij gaat dit werk combineren met de cursus coach betaald voetbal. Voor die cursus gaat hij tevens een dag in de week stage lopen bij Excelsior.

RKC Waalwijk
Roy Hendriksen is al sinds 2010 werkzaam als assistent bij RKC Waalwijk. De club wilde graag drie jaar bijtekenen, maar Hendriksen koos voor een seizoen. 'Dat vond ik genoeg. Ik voel me nu nog als een vis in het water, maar zometeen zit ik er 4,5 jaar en wordt het misschien wel tijd voor wat anders.'

Martin Koopman
Het gedegradeerde RKC Waalwijk krijgt komend seizoen hoogst waarschijnlijk Martin Koopman als hoofdtrainer. Hij wordt de opvolger van Erwin Koeman. Voor Roy Hendriksen zal er niet veel veranderen bij de club. Rob Maas, de andere assistent-trainer, wordt volgens Hendriksen klaar gestoomd om hoodtrainer te worden bij RKC.

Excelsior
Omdat Rob Maas ook de cursus coach betaald voetbal gaat volgen, kan Roy Hendriksen niet net als Maas ook bij RKC Waalwijk stage lopen. De KNVB laat maar een stagiair per club toe. Hendriksen heeft gekozen voor Excelsior, toevalligerwijs de club die RKC veroordeelde tot de Jupiler League in de play-offs. De 45-jarige Zeeuw wordt daar herenigd met zijn goede vriend Marinus Dijkhuizen die daar trainer is.

Deel dit artikel: