Chauffeur De Vos neemt afscheid van Rabobank-bus

HEINKENSZAND - Rabobank steekt in 2013 voor het laatste jaar geld in de ploeg. De bank wil alleen niet meer dat hun naam op de shirts, auto's en bussen staat vermeld. Daarom heet het team volgend jaar Blanco Pro Cycling.

Piet de Vos uit Heinkenszand is net als dorpsgenoot Kees Hamelink buschauffeur van de ploeg. "Het is toch wel gek dat er straks andere kleuren en een andere naam op de bus staan. Het is toch wel moeilijk om te zien hoe alles er nu wordt afgetrokken", zegt De Vos terwijl de bus in een garage in Borssele wordt ontdaan van de belettering van de voormalig hoofdsponsor.

We kregen van De Vos - die er alle zeventien jaar dat de Rabo-ploeg bestond bij was - een rondleiding in de bus en mochten het laatste ritje in de 'oude' bus meerijden.

Doping

Afgelopen dagen kwamen steeds meer berichten naar buiten over grootschalig dopinggebruik binnen de Rabobank-ploeg zelf, dat zich ruim tien jaar geleden afspeelde. De Vos laat weten dat hij nooit iets gezien heeft wat zou duiden op dopinggebruik binnen zijn ploeg.

"Als het al gebeurde dan deden ze dat zeker niet waar de buschauffeur het kon zien", vertelt De Vos. "We zijn in die jaren met de bus tientallen keren aangehouden en dan werd de bus helemaal binnenstebuiten gekeerd. Nooit is er iets verkeerds gevonden..."