Weening rijdt Ronde van Zeeland Seaports

De wielerwedstrijd Ronde van Zeeland Seaports heeft het deelnemersveld bekend gemaakt voor de wedstrijd op zaterdag 7 juni. Pieter Weening is de meest opvallende naam in het deelnemersveld.

Belkin en Giant Shimano

Belkin komt onder meer met Theo Bos, Barry Markus, Robert Wagner en Maarten Tjallingii. Giant Shimano brengt de halve sprintploeg voor de Tour de France. Roy Curvers, Tom Veelers, Bert de Backer en Ramon Sinkeldam verschijnen alle vier aan de start.


Weening

Ook verschijnt er een nationale selectie aan de start in Terneuzen met daarin onder meer Pieter Weening. Hij won afgelopen zondag nog een etappe in de Giro 'd Italia en is de laatste Nederlandse etappewinnaar in de Tour de France.


Zeeuwen

Marco Minnaard (Wemeldinge), Brian van Goethem (Sluiskil) en Davy Gunst (Yerseke) zijn de drie Zeeuwse deelnemers aan de derde editie van de Ronde van Zeeland Seaports. Daar kan nog een vierde bij komen. Johnny Hoogerland is op dit moment nog een vraagteken. Zijn ploeg Androni-Giocattolli, met onder meer Kenny Van Hummel, doet wel mee aan de wedstrijd maar heeft de naam van Hoogerland nog niet doorgegeven aan de organisatie. Nick van der Lijke uit Middelburg is niet opgesteld door zijn ploeg Belkin.


Kernen
De renners zullen onder meer door Terneuzen, Zaamslag, Rithhem, Middelburg, Sint Laurens, Gapinge, Kamperland, Geersdijk, Lewedorp, Nieuwdorp, 's-Heerenhoek, Ellewoutsdijk, Oudelande, Baarland, Wemeldinge en Kloetinge rijden. De finish ligt na 203 kilometer op de Patijnweg in Goes.


André Greipel

De Ronde van Zeeland Seaports wordt voor de derde keer gehouden. In 2013 werd de wedstrijd in Terneuzen gewonnen door Andre Greipel. Hij is er dit jaar niet bij omdat zijn ploeg Lotto-Belisol heeft afgezegd.

Deel dit artikel: