Van kerk naar multifunctioneel centrum

De kerk in Westdorpe is vrijdagmiddag officieel geopend en gedoopt tot multifunctioneel centrum 'De Kirke'. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen verrichte de openingshandeling.

Symbolisch
Begin 2013 moest de kerk samen met vijf andere sluiten. De Elisabethparochie verkocht de kerk daarom begin dit jaar voor een symbolisch bedrag van één euro aan de Stichting Kerk Westdorpe. De stichting kreeg van de gemeente 400.000 euro om de kerk te verbouwen tot gemeenschapshuis.

Energiekosten
Van het geld van de gemeente is in de kerk een glazen box van 16 bij 8 meter gebouwd, waarin de verenigingen die eerst in het dorpshuis zaten hun activiteiten kunnen voortzetten. De hele kerk verwarmen is te duur, met de box zijn de energiekosten voor de stichting te doen.

Optredens
Het wordt een locatie voor iedereen, zegt de stichting. Naast de verenigingen die van het gebouw gebruik maken, kunnen er ook optredens gegevens worden. Maar ook feesten en partijen zijn welkom.

Dijkfeesten
Volgend weekend wordt de Kirke écht ingewijd. Dan wordt de kerk gebruikt voor de jaarlijkse Dijkfeesten van Westdorpe.

Ramen
Chemiebedrijf Dow heeft ook nog een donatie toegezegd van 15.000 euro. Daarvan worden de glas in lood ramen van de kerk gerenoveerd.

Deel dit artikel: