Dag van de bouw afgetrapt door premier Rutte

Premier Rutte en Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) hebben vanmorgen in Middelburg het startsein gegeven voor de Dag van de Bouw. Ze deden dat op de bouwplaats van zorgcomplex ’t Gasthuis, waar 42 nieuwe zorgappartementen worden gebouwd.

Economie
Rutte zei bij de opening dat het weer beter gaat met de bouwsector, na zware jaren waarin 70.000 banen verloren gingen. Volgens hem komt het kabinet niet met nieuwe stimuleringsmaatregelen en directe investeringen in de bouw. Rutte vindt dat bedrijven vraaggerichter moeten werken en innovatief moeten zijn, onder meer door woningen energiezuiniger te maken en Nederland voor te bereiden op de klimaatverandering.


Bouw
Tijdens de jaarlijkse open dag van de bouw kunnen door het hele land bouwprojecten zoals wegen, tunnels, ziekenhuizen en winkelcentra worden bezocht. In Zeeland kunnen belangstellenden terecht bij zes bouwprojecten.

Projecten
Behalve bij 't Gasthuis in Middelburg kan er ook worden gekeken bij enkele nieuwbouwappartementen aan de Maisbaai in Middelburg, bij de bouw van een nieuwe getijdenduiker bij Breskens, de nieuwbouw van een woonzorgcentrum in Breskens, en de restauratie van hotel Katoen in Goes.


Sluiskiltunnel

Ook de aanleg van de Sluiskiltunnel is te bekijken. Bezoekers kunnen een rondje maken door de nieuwe tunnelbuizen. In 2013 trok de Dag van de Bouw meer dan 125.000 bezoekers.

Deel dit artikel: