'Tour de France levert Zeeland veel geld op'

De komst van de Tour de naar Zeeland in 2015 kan de Zeeuwse recreatiesector zes miljoen euro opleveren. Dat zegt directeur Enrico de Koster van Arcus Resorts. In totaal hebben 22 bedrijven en instanties een half miljoen euro betaald om de finish van de Tour de France op 5 juli 2015 op Neeltje Jans mogelijk te maken. De provincie stelt 70.000 euro beschikbaar.

Promotie
Patrick Polie van Promotie Zeeland Delta beaamt de kansen voor zijn sector. "Vijf jaar geleden met de doorkomst van de Tour door de provincie heeft Zeeland zichzelf al kunnen promoten. De finish biedt nu zeker wat extra. De horeca zal bezocht worden, hotels zullen geboekt worden en mensen zullen ook op campings willen slapen." Wat Polie betreft volgt er snel overleg met de provincie en andere sectoren om de komst van de Tour optimaal te benutten.

Kansen
Volgens De Koster biedt de komst van de Tour kansen voor de recreatiesector. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in vakantiewoningen. "Wij verwachten 500.000 bezoekers aan de Tour de France. Het is het derde grootste sportevenement van de wereld en gratis toegankelijk. Dat biedt dus veel kansen."

Website
Op de website tourdefanceinzeeland.nl komt het laatste nieuws te staan over de Tour de France. De website met het logo "Tour de France in Zeeland" is door de provincie Zeeland samen met de sponsors gelanceerd. Ook komt er een speciale app. Daarop worden tips gegeven waar de renners het beste te zien zullen zijn, maar ook mooie plekjes langs de route.

Deel dit artikel: