Hoogerland over Giro-etappe: 'Dit was extreem'

VAL MARTELLO (ITA) - Johnny Hoogerland heeft de Koninginnerit in de Giro d'Italia overleefd. Onder zeer zware omstandigheden (het regende en sneeuwde in de Dolomieten) volbracht de renner uit Langweegje de etappe van Ponte de Legno naar Val Martello Martelltal, maar Hoogerland had wel afgezien. 'Dit was extreem'.

Alternatieve route
Voor de start van de etappe hoopten veel renners (waaronder Hoogerland) nog dat ze een alternatieve route af zouden moeten leggen. "Vorig jaar was identiek dezelfde rit en die hebben ze toen gecanceld en ik denk dat ze dit jaar gewoon koste was kost de rit wilden rijden. Iedereen zei bij de start tegen elkaar: 'hoe kunnen ze dit doen', maar uiteindelijk start toch gewoon iedereen", vertelt Hoogerland.


Gavia en Stelvio
Het peloton moest over de Gavia en de Stelvio, twee flinke bergen. "In de beklimming van de Gavia ging het nog wel. Toen had ik het zelfs warm. Maar in de afdaling was het echt slecht en ik had het heel koud en op den duur had ik ook moeite om te focussen. Toen vond ik het ook wel een beetje gevaarlijk. Ik zag links en rechts ook renners zichzelf langs de kant verkleden, omdat ze het zo koud hadden en verkleumd waren. Je ziet wel speciale dingen op zo'n dag", vertelt Hoogerland.

Klassement
Hoogerland kwam uiteindelijk als 114e over de streep op ruim 39 minuten van winnaar Nairo Quintana. In het algemeen klassement staat de enige Zeeuw in de Giro op de 103e plaats, op 2 uur en 47 minuten van diezelfde Quintana.

Deel dit artikel: