'Schadevergoeding voor verzonnen verkrachting'

Het Openbaar Ministerie overweegt het 14-jarige meisje dat verzon dat ze verkracht werd, voor de gemaakte kosten op te laten draaien. Het meisje deed eind april aangifte van een verkrachting op het Koopmansvoetpad in Oost-Souburg.

Onrust
Volgens het OM zijn er na de aangifte veel mensen aan de slag gegaan om het misdrijf te onderzoeken en ontstond er maatschappelijke onrust. Het meisje moet, samen met haar ouders, verschijnen op een taakstrafzitting, die tot een taakstraf kan leiden. Daarnaast overweegt het OM dus om haar een schadevergoeding te laten betalen voor het doen van een valse aangifte.

Ouders
Het meisje beweerde dat ze was verkracht op het fietspad aan het Koopmansvoetpad. Thuis aangekomen vertelde zij het verhaal aan haar ouders, waarna de politie werd ingeschakeld.

Verzonnen
De politie vermoedde al snel dat het om een verzonnen verhaal ging. Maar vanwege een verblijf in het buitenland kon het meisje niet eerder worden gehoord. Half mei verklaarde het meisje dat ze de verkrachting had verzonnen. Waarom ze dat deed is niet naar buiten gebracht.

Deel dit artikel: