Zitskiër Van der Klooster met nieuwe kuip naar de top

Van der Klooster dankt die progressie voor een groot deel aan aanpassingen aan zijn materiaal die hij deze zomer heeft gedaan. Hij ging er zelfs voor naar Japan. "Ik heb van mijn Japanse kamikaze-vrienden wat tips gehad en ik heb een nieuwe kuip. Ik zal niet zeggen dat ik de laatste jaren bleef hangen, maar de progressie was niet zo groot als ik de afgelopen maanden heb gezien bij mezelf."

Bij de eerste Europa Cup-wedstrijd in Pitztal (Oos) werd Van der Klooster enkele weken geleden tweede op de reuzenslalom. Meteen goed voor een nominatie voor de Paralympics in Sochi (Rus) in 2014. Deze week eindigde hij als vierde in Lenk en een dag later stond hij na een eerste reuzenslalom bovenaan. "Het was jammer dat ik in de tweede run niet finishte, anders had ik weer een mooie podiumplaats behaald."

In 2013 wil hij zijn nominatie op de reuzenslalom verzilveren en op de andere drie Olympische alpine-onderdelen (afdaling, Super-G en slalom) een ticket voor de Paralympics verdienen. "Dat zou heel mooi zijn. Dan kan ik daarna rustig toe gaan werken naar Sochi (maart 2014) en daar mee proberen te doen om de medailles."
Foto: Mathilde Dusol, www.mathildedusol.nl