Sluiting Van Opdorp in Goes komt hard aan

Kees Westdorp is aangedaan door het faillissement van patisserie Van Opdorp. In Goes blijft de winkel vanwege de lage omzet permanent gesloten, in Middelburg wordt gekeken naar een doorstart. Westdorp is oud-eigenaar van de patisserie en ruim 38 jaar in het bedrijf werkzaam.

Overname
In 2013 nam Steef Houweling van bakkerij 't Zand in Heinkenszand de zaak over en sinds vorige week prijkt het briefje gesloten op de deur van de winkel in Goes.
In een schriftelijke reactie laat Houweling weten dat er sinds de overname van Van Opdorp te veel verlies werd geleden. Daardoor was de winkel in Goes niet meer te redden. In Middelburg wordt nog gekeken naar een mogelijke doorstart.

Verkopen
Ruim 38 jaar werkte Kees Westdorp in zijn winkeltje in Goes. Vanwege zijn leeftijd besloot hij de zaak te verkopen. Begin vorig jaar verkocht hij de patisserie aan Steef Houweling, die al snel het bakkerijgedeelte verhuisde naar Heinkenszand.

Begrip
Patisserie Van Opdorp is een begrip in Goes en omgeving. Sinds 1870 zat de bakkerij in Goes. Van Opdorp verkocht dagelijks diverse soorten versgebakken brood, gesorteerd gebak, het Goesenaartje, pralines en koeken.

Deel dit artikel: